NOUTĂŢI
BIROU
PROIECTE
 
Profil
Echipa
Premii şi distincţii
Prezenţă publică
Parteneri şi clienţi
Download Profil
 
 
Asociaţi
Colegi
Practicanţi
Foşti colegi
 
Asociaţi

Adrian Borda
Michael Buck
Eugen Pănescu
Şerban Ţigănaş
Franz Ullrich
Tiberiu Ciolacu
Benjamin Kohl
Tudor Pănescu

 

    Franz Ullrich

Franz Ullrich a absolvit studii de arhitectură şi urbanism la Academia de Arte (HfbK) din Hamburg. Între 1996 şi 2002, a lucrat în biroul Professor Bernhard Winking Architekten BDA din Hamburg, iar în ultimii doi ani ai acestei perioade ca asistent al domnului profesor Winking. În prezent Franz Ullrich este membru cu drept de semnătură al Camerei Bavareze a Arhitecţilor.

În anul 1998, împreună cu colegul său Michael Buck, a iniţiat seria şcolilor de vară de la Tăutelec, lîngă Oradea. Din colaborarea între arhitecţi şi urbanişti germani şi români a luat naştere în anul 2001 asociaţia Planwerk, al cărei cofondator a fost. Aici, între 2002 şi 2003 Franz Ullrich a coordonat – alături de Eugen Pănescu, Michael Buck şi Torsten Wild – proiectul de dezvoltare urbanistică Planwerk Cluj, lucrare distinsă cu mai multe premii. În anul 2003, după finalizarea proiectului, membrii grupului au fondat societatea comercială Planwerk, în care Franz Ullrich este asociat.

În perioada 2003-2006, Franz Ullrich a ocupat un post în Ministerul Construcţiilor din landul Bavaria. În urma unui stagiu de formare postuniversitară şi a obţinerii unei înalte calificări în domeniul administrativ – Regierungsbaumeister al landului Bavaria – Franz Ullrich a lucrat ca şef de proiect în cadrul biroului teritorial al ministerului din Ansbach.
În anul 2006, a fondat la Bamberg societatea plan&werk, un birou de proiectare de arhitectură şi urbanism aflat în parteneriat cu planwerk. Începînd cu 2007, Franz Ullrich predă un curs de drept urban la Universitatea Otto-Friedrich din Bamberg.

franz.ullrich@planwerkcluj.org

 

Download Contact Impressum