NOUTĂŢI
BIROU
PROIECTE
 
Profil
Echipa
Premii şi distincţii
Prezenţă publică
Parteneri şi clienţi
Download Profil
 
 
Asociaţi
Colegi
Practicanţi
Foşti colegi
 
Asociaţi

Adrian Borda
Michael Buck
Eugen Pănescu
Şerban Ţigănaş
Franz Ullrich
Tiberiu Ciolacu
Benjamin Kohl
Tudor Pănescu

 

    Michael Buck

Michael Buck a absolvit studii de arhitectură şi urbanism la Academia de Arte (HfbK) din Hamburg. În perioada studiilor, a ocupat un post de student-preparator la catedra de Teoria construcţiei şi a lucrat în cadrul mai multor birouri locale de arhitectură, printre care la biroul mentorului său, Professor Bernhard Winking Architekten BDA. După încheierea studiilor, a acumulat experienţă profesională la Berlin, ca asistent în coordonare de şantier. Michael Buck este membru cu drept de semnătură al Camerei Arhitecţilor din Hamburg.

În anul 1998, împreună cu colegul său Franz Ullrich, a iniţiat seria şcolilor de vară de la Tăutelec, lîngă Oradea. Din colaborarea între arhitecţi şi urbanişti germani şi români a luat naştere în anul 2001 asociaţia Planwerk, al cărei cofondator a fost. Aici, între 2002 şi 2003 Michael Buck a coordonat şi elaborat – alături de Eugen Pănescu, Franz Ullrich şi Torsten Wild – proiectul de dezvoltare urbanistică Planwerk Cluj, lucrare distinsă cu mai multe premii. După finalizarea proiectului, membri asociaţiei au fondat societatea comercială Planwerk, în care Michael Buck este activ în dublă calitate de asociat şi administrator.

În perioada 2004-2007 a fost consultant al Societăţii Germane pentru Cooperare Tehnică (GTZ/ GIZ), în derularea proiectului de reabilitare a centrului istoric din Sibiu. Începînd din 2005, Michael Buck este cadru asociat al Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism Cluj la atelierele de proiectare urbanistică ale anilor de studiu 3 şi 4.

michael.buck@planwerkcluj.org

 

Download Contact Impressum