NOUTĂŢI
BIROU
PROIECTE
 
Curente
Arhivă
 
 
 
08.03.2012
Posibiltăţile unui oraş - workshop, expoziţii şi simpozion

În luna martie, Centrul Cultural German din Cluj împreună cu planwerk organizează o serie de evenimente dedicate temelor arhitectură, urbanism şi spaţiul public. Seria cuprinde un workshop, un simpozion şi o expoziţie şi se desfăşoară între 10 şi 15 martie în diferite locaţii din centrul oraşului, printre care şi sediul planwerk de pe Clemenceau 3.

Simpozionul Posibiltăţile unui oraş - Percepţii actuale a dezvoltării urbane în Germania şi România

15 martie, Planwerk şi Muzeul de Artă
ora 10: Vernisajul expoziţiei „Poti să îţi imaginezi....?” - Planwerk (str. Clemenceau 3)
ora 11: Simpozion - Muzeul de Artă (P-ţa Unirii 30)

Problematica imaginii unui oraş modern şi a urbanismului durabil are un rol tot mai important în România. Cum se amenajează spaţii publice? Cum se pot reutiliza spaţii industriale? Cum pot fi implicaţi cetăţenii în aceste activităţi? Nu numai studenţii Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism se ocupă zilnic de aceste întrebări.

Semnificaţia deosebită a urbanismului modern în Cluj-Napoca este reflectată în cadrul unui simpozion cu tema "Posibilităţile unui oraş". Experţi recunoscuţi în domeniile urbanismului şi a proiectării spaţiilor publice din Germania şi România vor vorbi publicului interesat depre cum ar putea arăta imaginea de viitor a Clujului, ce probleme rămân de rezolvat şi care sunt posibilităţile de implicare a cetăţenilor în amenajare. În debutul simpozionului vor fi vernisate rezultatele atelierului pe tema reprezentării de viziuni asupra oraşului Cluj.

Referenţi: Zsolt Szeibert (on3studio Hamburg), Albert Dischinger (Staatliches Bauamt Augsburg), Vladimir Us (Asociația Tinerilor Artiști Oberliht, Chişinău), Franz Ullrich (plan&werk Bamberg), Cristian Borcan (StudioBASAR, Bucureşti), Liviu Ianăși (Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Micu, București)
Moderator: Eugen Panescu (Planwerk Klausenburg)

Posibilitatile unui oras.pdf

 

Înapoi

 
Download Contact Impressum